Kwaliteit in schoonmaak en onderhoud

REINIGING VAN ZONNEPANELEN

De efficiëntie van zonnepanelen is vooral afhankelijk van de intensiteit van de zon en de mate van verontreiniging.

Verontreinigde zonnepanelen leiden tot opbrengstverlies. Ook kunnen storingen ontstaan in het systeem. Daarom is het onvermijdelijk om uw zonnepanelen periodiek schoon te maken, zodat ze een optimaal rendement behouden.

Van uw leverancier krijgt u minstens tien jaar garantie op uw installatie. Dit geldt alleen als u kunt aantonen dat u uw zonnepanelen jaarlijks op de juiste wijze laat reinigen. Van ons ontvangt u een certificaat als bewijs voor uw garantie.

Kasbergen Totaalonderhoud reinigt uw zonnepanelen op een vakkundige en veilige manier. Meestal doen we dit met behulp van een uitschuifbare / telescopische steel met aan het einde een borstel, voorzien van twee spuitnorzels.

zonnepanelen schoonmaken

EEN KOSTENBESPARENDE METHODE

Ons reinigingsapparaat bespaart op kosten, moeite en tijd, en is met name geschikt voor grote oppervlaktes. Met een gewicht van ongeveer 15 kilo wordt het apparaat vanaf de nok op de panelen geplaatst, en door één persoon bediend.

Vuilaanslag wordt geheel verwijderd door de omwenteling van de borstels en het gefilterde osmosewater. Hierdoor is geen reinigingsmiddel benodigd. Het apparaat wordt langs het raamwerk van de zonnepanelen geleid.

Omgekeerd osmosewater zorgt ervoor dat het glas en de aluminium kaders van uw zonnepanelen niet beschadigd worden en streeploos zonder kalkvlekken opdrogen.

Onze methode is helaas niet geschikt voor alle installaties. In die gevallen vinden wij echter een alternatieve methode, of maken wij uw zonnepanelen gewoon handmatig schoon.

  • Klik voor meer info
  • zonnepanelenreiniging