Kwaliteit in schoonmaak en onderhoud

REINIGING VAN UW DAKGOTEN

Door het jaarlijks reinigen van uw dak en het leeghalen van uw dakgoten voorkomt u veel problemen. Voornamelijk in de winter en herfst zorgen bladafval en takken ervoor dat een goede regenafvoer gebokkeerd wordt.

Uw dakgoot kan zelfs begroeid raken, wat tot extra schade kan leiden. Bovendien vinden muggen in stilstaand water een ideale plek om te gedijen.

Als het hemelwater niet goed afgevoerd kan worden, dan ontstaan er vaak lekkages of loopt het water over de rand van de goot. Dit veroorzaakt problemen aan bijvoorbeeld houten kozijnen, sierlijsten, gevelbekleding en metselwerk.

Helaas maken wij vaak mee dat men ons pas belt als dit al even aan de gang is. De gevels of wit geverfde muren zijn dan al vaak groen geworden door het overlopende water vanuit de dakgoot. Deze vervuiling kan haast niet meer zonder extra kosten verwijderd worden.

Meestal worden problemen veroorzaakt door water aan de buitenzijde, maar als het tegen zit bestaat dat de kans dat dit doorslaat naar de binnenzijde. Door het jaarlijks reinigen van uw dakgoten voorkomt u dus problemen.

dakgoten reiningen Rotterdam dakreiniging Rotterdam

REINIGING VAN UW DAK EN DAKPANNEN

Dakreiniging zorgt er niet alleen voor dat uw dak er schoon en verzorgd uitziet. Ook worden hierdoor kapotte pannen en andere onvolkomenheden aan het licht gebracht.

Door de jaren heen hebben dakpannen veel te verduren door met name zon, regen, hagel en vrieskou. Daarnaast hecht zich steeds meer vuil aan het dak.

Mos, algen en atmosferisch vuil zorgen ervoor dat het dak er vies en onverzorgd uitziet. Ook heeft dit tot gevolg dat dakpannen langer vochtig blijven dan gewenst. Hierdoor versnelt het erosieproces. Uiteindelijk kan het vocht door de dakpannen heendringen waardoor ook de panlatten vochtig worden en ernstig verzwakken.

Dakreiniging gebeurt over het algemeen onder hoge druk. De druk van de apparatuur kan worden aangepast aan de sterkte en de kwaliteit van de dakpannen. Hierdoor wordt onnodige slijtage voorkomen. Hogedruk reiniging wordt gedaan met koud water of, afhankelijk van de mate van verontreiniging, met heet water.

Na reiniging wordt uw dak ingespoten met een mos- en algendodend middel. Hierdoor worden achtergebleven sporen verwijderd en het terugkeren hiervan vertraagd. Wij gebruiken uitsluitend milieuvriendelijke materialen.

Impregneren van uw dak
Indien gewenst kunnen wij uw dak impregneren. Eigenlijk bedoelen we hier dan hydrofoberen. Dit betekent dat al het materiaal van uw dak waterafstotend wordt gemaakt. Het grote voordeel hiervan is dat uw dak droog blijft.

Indien u uw dakpannen niet laat impregneren, dan geeft u vuil, mossen en algen weer een kans om zich aan uw dak te hechten. Impregneren is dus zeker aan te raden.

dak impregneren