Schone zonnepanelen, meer opbrengst.

 

Zonnepanelen hebben wel degelijk onderhoud nodig, als de panelen niet worden gereinigd zal de energieproductie afnemen.

Vaak zijn de panelen in het eerste jaar al zo vuil dat een opbrengstverlies van meer dan 10% geen uitzondering is.

Net als ramen worden zonnepanelen op den duur ook vuil. Het oppervlak van het zonnepaneel-glas zal minder snel vuil vasthouden vanwege speciale behandelingen die het glas in de fabriek krijgt, echter zal naar verloop van tijd het glas toch vuil vasthouden.

Door dit vuil kan minder licht de zonnecellen bereiken waardoor de energieopbrengst zal afnemen. Het is dus verstandig uw zonnepanelen minimaal één maal per jaar te (laten) reinigen, hierdoor blijft de energie productie optimaal en zal eventueel ophopend vuil tussen het aluminium frame en het glas worden voorkomen.

Verontreinigde zonnepanelen leiden niet alleen tot opbrengstverlies, maar kunnen ook storingen in het systeem veroorzaken. Schoonmaken van de zonnepanelen is dan onvermijdelijk. Dit gebeurt meestal met behulp van uitschuifbare/telescopische stok met aan het einde een borstel. Deze schoonmaakmethode is echter niet geschikt voor alle zonnepanelen installaties. Vooral grote oppervlaktes handmatig schoonmaken is vermoeiend en kost veel tijd. De reinigingsmachine is minder vermoeiend en kostenbesparend.

Het apparaat met een gewicht van ongeveer 15 kg wordt vanaf de nok  op het de panelen geplaatst en kan ergonomisch door een persoon worden bediend. Vuilaanslag wordt probleemloos verwijderd door de omwenteling van de borstels en het gefilterde water. Het apparaat kan langs het raamwerk van de panelen worden geleid. Hierdoor wordt het eenvoudiger om de panelen schoon te maken. Dit maakt het bijzonder interessant voor eigenaren van zonnepanelen, coöperatieve verenigingen en agrariërs.

Milieuvriendelijk

Wij gebruiken geen reinigingsmiddel voor de zonnepanelen maar omgekeerde osmose water, dit zorgt ervoor dat het glas en de aluminium kaders niet worden aangetast en streeploos zonder kalkvlekken laat opdrogen.

Alleen op deze wijze worden de panelen niet beschadigt en blijven zij hun optimale rendement behouden.

Meestal geven leveranciers van zonnepaneleneen vermogensgarantie op zonnepanelen van 10-12 jaar voor 90% van het oorspronkelijke vermogenen; en 25 jaar voor 80% van het oorspronkelijke vermogen, dit geld waarschijnlijk alleen als u kunt aantonen dat u de panelen minimaal één maal per jaar op de juiste wijze laat reinigen. Van ons krijgt u een certificaat dat geldig is als bewijs zodat de garantie in takt blijft.

Ons Advies

Wij raden aan de zonnepanelen vroeg in het voorjaar te reinigen. Het is discutabel of het verstandig is om de zonnepanelen in het najaar nog een keer schoon te maken, één ding is een feit: schone zonnepanelen produceren altijd meer energie dan vuile zonnepanelen, ongeacht de tijd van het jaar.

Tip !

Hoe meer panelen in één keer wij kunnen schoon kunnen maken hoe goedkoper het u per paneel gaat kosten.

Het is dus verstandig voor het laten schoonmaken van uw zonnepanelen bijvoorbeeld ook andere bewoners hiervoor enthousiast te maken om dit tegelijk te laten uitvoeren. ;-)

 

Extra sevice

Tijdens en eventueel na de werkzaamheden lopen wij de panelen na voor controle, tijdens deze controle wordt extra opgelet op eventuele beschadigingen aan de panelen welke zullen worden doorgegeven aan de opdrachtgever. Zo bent u ook nog eens tijdig geïnformeerd om ergere schade te voorkomen.

Typ uw opmerkingen in het volgende veld:

Laat ons weten hoe we u kunnen bereiken:

Naam: *
Bedrijf:
Postcode / Plaats:
E-Mail: *
Telefoon: *

* zijn verplichte velden

 

U blijft altijd vrij om zelf te kiezen wie uw panelen reinigt.

info@schonezonnepanelen.eu

WWW.SCHONEZONNEPANELEN.EU